Met het programma Crosslink wil PANGG 0-18 de knowhow en kennis over het psychisch welbevinden van minderjarigen delen met andere professionals van de nulde lijn, de eerste lijn en andere sectoren. Door expertise over te brengen naar zij die dagelijks met jongeren werken, worden ook zij sterker in het opvangen van signalen. Zo kan er sneller de juiste zorg worden aangereikt en/of kunnen jongeren langer binnen hun eigen leefomgeving verblijven.
PANGG 0-18 Crosslink staat voor intersectorale uitwisseling van expertise en het bevorderen van deskundigheid. Keer op keer blijkt maar weer dat hulpverleners blijvend een nood hebben om elkaar te ontmoeten en ervaringen en goede praktijken uit te wisselen.
Binnen Crosslink is er ruimte voor wederzijdse kruisbestuiving via Vreemdgaan-wisselleren, intervisie en supervisie, ontmoetingsmomenten, digitale kenniskringen, vormingen,… Neem gerust een kijkje bij activiteiten om een zicht te krijgen op de verschillende acties die mee georganiseerd of ondersteund worden door Crosslink.
Heb je nog vragen? Over het GGZ-aanbod binnen het netwerk PANGG 0-18? Over de mogelijkheden binnen de jeugdhulpverlening? Over een jongere waarover je bezorgd bent? Hiervoor kan je terecht bij de Wegwijzer Jeugdhulp (samenwerking tussen de Afdeling Continuïteit en Toegang, PANGG0-18 en Onada).
Samen met de vierde pijler “thematische doelgroepen” wordt het programma Crosslink opgebouwd voor en door hulpverleners.
Bekijk hier het voorstellingsfilmpje van Crosslink.
Benieuwd naar een activiteitenverslag van Crosslink per jaar?
Crosslink 2 jaar verder… (Realisaties en projecten september 2020 – augustus 2021)
Crosslink 1 jaar later… (Realisaties sinds de start & vooruitblik)
Het Crosslink-team
Het Crosslinkteam is provinciaal georganiseerd en bestaat uit een voltijdse programmacoördinator en vijf halftijdse Crosslinkmedewerkers. Samen geven zij de verschillende pijlers van het programma Crosslink vorm. Elke Crosslinkmedewerker is eveneens referent voor een bepaalde thematische doelgroep. Ze worden deels versterkt door een beleidsmedewerker en ook met de coördinator ELP is er een nauwe link.
![]() programmacoördinator Tot eind april 2022 met bevallingsrust, mailen kan steeds naar crosslink@pangg0-18.be |
![]() referent ‘het jonge kind’ annelien.stuyck@pangg0-18.be 0488 17 00 73 |
Ki![]() referent ‘complex trauma’ kim.peeters@pangg0-18.be 0488 16 98 75 |
![]() referent ‘KOPP/KOAP’ annelies.minnekens@pangg0-18.be 0488 17 00 88 |
![]() referent ‘cultuursensitieve zorg’ kim.geerinckx@pangg0-18.be 0488 17 01 09 |
Yoni Gonnissen![]() Beleidsmedewerker yoni.gonnissen@pangg0-18.be 0470 17 33 69 |
![]() ELP-coördinator Tot eind augustus 2022 met bevallingsrust, mailen kan steeds naar ELP@pangg0-18.be |
Flore Claessens Referent ‘ontwikkelingsstoornissen’ & Vreemdgaan-Wisselleren flore.claessens@pangg0-18.be 0485 93 03 70 |