PANGG 0-18 is het samenwerkingsverband geestelijke gezondheid kinderen & jongeren in de provincie Antwerpen. Onze overtuiging is dat ieder kind of jongere met zijn/haar context recht heeft op een toegankelijke en kwaliteitsvolle geestelijke gezondheidszorg op maat.
GGZ-organisaties voeren met partners uit zorg en welzijn een provinciaal beleid gericht op efficiëntie en effectiviteit van zorg.


 PANGG 0-18  / Kinderen van Ouders met een Psychische – en/of Afhankelijkheids- Problematiek (KOPP/KOAP)

KOPP-KOAP

Intervisie psychische kwetsbaarheden in een gezin

Crosslink organiseert dit najaar online intervisie rond psychische kwetsbaarheden in een gezin. Tijdens de intervisie met verschillende hulpverleners kiezen we een casus uit om bij stil te staan. Je leert als casusinbrenger over je eigen stijl als hulpverlener, je verwerft nieuwe inzichten en je krijgt input rond hoe anderen met je casus zouden verdergaan. Als deelnemer leer je hoe je goede vragen kan stellen om tot de kern van een probleem te komen, je verdiept je eigen kennis en je bevordert samen met andere hulpverleners je deskundigheid rond dit thema. Lees er hier meer over.

Save the date! KOPPige dagen voorjaar 2025

Dit voorjaar zal het opnieuw mogelijk zijn om een basisvorming rond Kinderen van Ouders met Psychische en/of AfhankelijkheidsProblemen te volgen vanuit Crosslink PANGG0-18. Zet de data alvast in je agenda en hou de nieuwsbrief in de gaten!

Basisvorming KOPPige dagen

Vanuit Crosslink PANGG0-18 organiseren we KOPPige dagen. Dit is een basisvorming rond kinderen van ouders met psychische en/of afhankelijkheidsproblemen om hiermee aan de slag te gaan. Er worden concrete handvatten geboden om zowel met de ouder als met het kind aan de slag te gaan. Het betreft een reeks van 2 halve dagen en 3 hele dagen tussen 17 oktober 2024 en 12 december 2024. De vormingsmomenten worden afwisselend online en op locatie aangeboden. Je leest er hier alles over.

Aan de slag in de klas rond mentale gezondheid

Dankzij een project in samenwerking met CLB en scholen werd informatie verzameld voor leerkrachten om gesprekken rond mentale gezondheid en thuissituaties te voeren.

Kriebelkoffer

De Kriebelkoffer is een koffer vol methodieken en materialen om als hulpverlener aan de slag te gaan met kinderen (en ouders) rond de psychische of afhankelijkheidsproblemen van een ouder.
Klik hier om meer te weten te komen over de kriebelkoffer en het uitleensysteem van deze koffer binnen de provincie Antwerpen.