PANGG 0-18  / Kinderen van Ouders met een Psychische – en/of Afhankelijkheids- Problematiek (KOPP/KOAP)

KOPP-KOAP

Intervisie KOPP/KOAP

24/10 en 30/11 organiseert het Crosslinkteam van PANGG 0-18 intervisie voor hulpverleners van kinderen en jongeren met ouders die een psychische- of afhankelijksheidsproblematiek hebben. Inschrijven kan via crosslink@pangg0-18.be

Acrobatie in ouderschap

Het ouderschap is soms best pittig. Als een ouder kampt met een psychische kwetsbaarheid, is het vaak nog moeilijker om alle bordjes draaiend in de lucht te houden. We willen met deze ouder- en kinder/jongerengroep een plek bieden waar ouders, partners én kind(eren) terecht kunnen met vragen, gevoelens en gedachten over uitdagingen binnen het gezin. Meer informatie: klik hier!

Met Kriebel op reis - de koffer

Nieuwe koffers te koop via Familieplatform. Of ontlenen kan ook nog steeds via het uitleensysteem opgezet door Crosslink PANGG0-18!

Intervisie 'kinderen van ouders met psychische- en/of afhankelijkheidsproblemen'

Kom jij als hulpverlener vaak in aanraking met Kinderen van Ouders met een Psychische - en/of AfhankelijkheidsProblematiek? Wil jij hierover uitwisselen met andere hulpverleners uit diverse organisaties/sectoren en je laten verrassen door nieuwe inzichten? Samen met andere deelnemers ga je casusgericht aan de slag. Schrijf je nu in voor deze intervisie!

Aan de slag in de klas rond mentale gezondheid

Dankzij een project in samenwerking met CLB en scholen werd informatie verzameld voor leerkrachten om gesprekken rond mentale gezondheid en thuissituaties te voeren.

Kriebelkoffer

De Kriebelkoffer is een koffer vol methodieken en materialen om als hulpverlener aan de slag te gaan met kinderen (en ouders) rond de psychische of afhankelijkheidsproblemen van een ouder.
Klik hier om meer te weten te komen over de kriebelkoffer en het uitleensysteem van deze koffer binnen de provincie Antwerpen.
PANGG 0-18 is het samenwerkingsverband geestelijke gezondheid kinderen & jongeren in de provincie Antwerpen. Onze overtuiging is dat ieder kind of jongere met zijn/haar context recht heeft op een toegankelijke en kwaliteitsvolle geestelijke gezondheidszorg op maat.
GGZ-organisaties voeren met partners uit zorg en welzijn een provinciaal beleid gericht op efficiëntie en effectiviteit van zorg.


Spring naar toolbar