Vivel (Online communicatieplatform van het Vlaams Instituut voor de Eerste lijn, of afgekort VIVEL vzw. Het doel is om eerstelijnsmedewerkers, -zorgverleners en lokale besturen de kans te geven om goede ideeën en initiatieven met elkaar te delen en te leren van elkaar.)
Digitaal platform ter ondersteuning van perinatale zorgverleners provincie Antwerpen.
JOY-platform (De opzet van een lange termijn campagne en een bewustmaking om zowel binnen deze Covid-19 en Exit-periode als nadien op een duurzame wijze de rechten en het welzijn van kinderen bij elke beslissing op elk niveau centraal te zetten en te houden. Daarnaast ook een steeds ontwikkelend kennisplatform dat de bestaande initiatieven verbindt en heldere wetenschappelijk onderbouwde informatie aanbiedt omtrent COVID-19 bij kinderen en jongeren.)
De ZorgSamen is er voor alle helpende handen in de zorg- en welzijnssector, ongeacht hun statuut of functie. De website biedt, naast heel wat informatie, ook gratis Webinars aan i.v.m. goede zorg voor jezelf en voor elkaar.
Digitaal platform Crosslink PANGG0-18 per thema
Met Grenswijs stel je een beleid op voor agressie, pesten én seksueel grensoverschrijdend gedrag. Of positief gezegd: deze tool helpt je bij een beleid rond fysieke, emotionele en lichamelijke integriteit.
Hulpmiddelen online communiceren:
- In beeld blijven en in beeld blijven 2 (kinderteam Praxis P van de KULeuven)
- Onlinehulp-Vlaanderen (beslishulp om snel de juiste online communicatietools in te zetten)
- Handleiding beeldbellen voor hulpverleners (UCLL)
- We verwijzen ook graag door naar de eerste versie van de appstore voor welzijn en geestelijke gezondheid. Het gaat om een ‘soft launch’ van een versie met 32 gescreende apps.
De appstore is een initiatief van Netwerk Onlinehulp Vlaanderen, Steunpunt Geestelijke Gezondheid en SAM Het platform bundelt toegankelijke, betrouwbare en privacyveilige apps rond welzijn en geestelijke gezondheid. Onlinehulp-apps.be is bestemd voor hulpverleners én voor burgers.
Wegwijzers lokaal niveau:
- Het Helpt: Een project van de vier Antwerpse Eerstelijnszones in samenwerking met Stad Antwerpen, Schoten, Wommelgem, Stabroek, Pangg 0-18 en het SaRa-netwerk. Voor hulpverleners én voor burgers.
- www.hulpkompas.be is hét kompas rond geestelijke gezondheid in de Kempen. Hulpkompas is er voor alle Kempenaren, burgers en professionals.