Wat doen we?
Binnen het Care-programma ligt de focus op de begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar samen met hun gezin in de provincie Antwerpen. Het gaat om gezinnen waar een complexe, langer durende zorg- en ondersteuningsvraag is omwille van een ernstige, meervoudige en reeds langer bestaande GGZ-problematiek. De teams zijn mobiel georganiseerd, dit betekent dat ze op locatie werken. De gesprekken zijn gratis.
De begeleiding is primair gericht op de GGZ-problematiek van het kind of de jongere en gebeurt in, met en door de context. Het gezin en de context vormen de motor tot verandering en hun medewerking is vereist. Samenwerking en afstemming met verschillende partners is eveneens noodzakelijk waarbij op regelmatige basis evaluatiemomenten worden ingelast met alle betrokken partijen. Er wordt langdurige zorg en ondersteuning aangeboden tot het gezin en/of hulpverleningsnetwerk sterk genoeg is en voldoende tools heeft om zelf verder te kunnen.
Wie zijn we?
Het mobiel care team is regionaal georganiseerd om tot een efficiënte zorgverlening te komen. Er zijn drie werkingsgebieden: regio Kempen, regio Mechelen en regio Antwerpen. Elke regio heeft een teamcoördinator. Je vindt hun gegevens op de contactpagina terug.
Aanmelden
Welke aanmeldingscriteria zijn er?
Is de problematiek al langer bezig? Is er al een ambulant traject geweest? Is het functioneren van het kind of de jongere matig tot ernstig verstoord?
Is de balans draagkracht-draaglast in de context ernstig verstoord?
Is er veranderingsgerichtheid bij de context?
Is er een minimale motivatie voor samenwerking bij de cliënt en zijn context?
Is de context veilig genoeg om aan huis te gaan voor de begeleider?
Is het mobiel aanbod een meerwaarde of een aangewezen aanvulling bij de reeds aanwezige of reeds aangeboden hulp of voorbije hulpverlening?
Hoe kan je aanmelden?
De aanmelding gebeurt in regio Kempen en Antwerpen via regionale inbelmomenten. Na een telefonische screening wordt de aanmelding besproken met het team. De aanmelder wordt zo snel mogelijk gecontacteerd met een verder advies. Indien een begeleiding door het mobiel care team wordt opgenomen, start dit met een intakegesprek met alle betrokkenen. Er wordt niet gewerkt met wachtlijsten. Als er geen begeleidingsplaatsen meer beschikbaar zijn, zal je op een later moment opnieuw moeten aanmelden. Er kan wel besproken worden wat er in tussentijd wel mogelijk is aan andere begeleiding en ondersteuning.
Wil je aanmelden voor regio Mechelen? Dat lees je hieronder.
Waar en wanneer kan je aanmelden?
Regio Antwerpen
Op dit moment geldt een aanmeldingsstop tot en met 31 januari 2025. Voor telefonisch advies kan je telkens op dinsdag en donderdag tussen 9u en 11u terecht op het nummer 03 500 86 97.
Op 23/01 en 13/02 is er geen mogelijkheid tot telefonisch advies omwille van teamopleidingen.
Regio Kempen
Aanmelden kan elke werkdag op het nummer 014 97 00 67
Maandag van 13u-16u
Dinsdag: 13u tot 16u (niet tijdens schoolvakanties)
Woensdag: 9u tot 12u
Donderdag: 13u tot 16u
Vrijdag: 9u tot 12u (niet tijdens schoolvakanties)
Je komt terecht bij het aanmeldpunt GGZ voor kinderen en jongeren in regio Kempen. Dit is een samenwerking tussen CGG Kempen en PANGG 0-18. Verwijzers kunnen hier terecht voor advies over GGZ-hulpverlening en voor aanmeldingen voor ambulante en/of mobiele GGZ-hulp. Een gesprek duurt ongeveer een half uur. Het kan soms druk zijn, indien jouw oproep niet onmiddellijk beantwoord wordt, gelieve dan op een later moment opnieuw terug te bellen. Heel erg bedankt voor je begrip.
Regio Mechelen
Aanmelden kan via een aanmeldformulier. Klik hier om het aanmeldformulier te downloaden. Mail dit ingevuld terug naar mlz@cggdepont.be. We gaan ervan uit dat er toestemming is van de betrokken partijen om deze gegevens door te geven.
In het kader van de GDPR-wetgeving, moeten deze gegevens vergrendeld verzonden worden. Dit kan door het aanmeldformulier met een wachtwoord te beveiligen. Bezorg ons het wachtwoord van het aanmeldformulier altijd in een aparte e-mail of telefonisch.
We streven ernaar om binnen de 14 dagen na ontvangst van het aanmeldformulier de aanmelder te contacteren. Ontving je geen antwoord binnen de maand? Neem dan contact op via mlz@cggdepont.be of telefonisch op 015 28 74 71 op dinsdag tussen 13u en 14u. Het is ook nog steeds mogelijk om telefonisch aan te melden tijdens dit permanentiemoment.