Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veerkracht in superdiversiteit: verhalen uit de praktijk, georganiseerd door Bru-Stars

10 december, 2020 om 09:00 - 12:30

Gratis

Jongeren die opgroeien tussen verschillende referentiekaders worden uitgedaagd in een extra opdracht: een identiteit construeren waarin de verschillende referentiekaders elkaar ontmoeten. Daarbij staat dit proces in dialoog met de samenleving en hoe deze via beeldvorming het zelfbeeld van de jongere beïnvloedt… aan de hand van voorbeelden uit de praktijk geven we verhaal aan deze zoektocht en hoe veerkracht hier een belangrijke rol in speelt.

O.T.A. Vlaams-Brabant/Brussel ondersteunt hulpverleners in de jeugdhulp wanneer ze werken met jongeren en hun context met een migratie-achtergrond en vragen hebben over de eventuele invloed van interculturele, levensbeschouwelijke en migratiegebonden elementen in het hulpverleningstraject. Onze expertise situeert zich op thema’s verbonden aan ‘opvoeden en opgroeien in een migratiecontext’, waar we inzetten op een sterke wisselwerking tussen praktijkervaring en kennisdeling o.b.v. theorie.

Katrien Lauwereys coördinator OTA Vlaams-Brabant & Brussel Itsen Gonzalez stafmedewerker vorming OTA Vlaams-Brabant & Brussel.

Gegevens

Datum:
10 december, 2020
Tijd:
09:00 - 12:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://pangg0-18.be/wp-content/uploads/Crosslink_conferences-Veerkracht-in-een-multiculturele-stad-002.pdf

Organisator

Bru-Stars
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Pianofabriek
Fortstraat 35
Brussel, 1030 België
+ Google Maps