Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schrijftherapie voor posttraumatische stress(stoornis)

28 maart, 2023 om 09:30 - 16:30

In de meest recente Nederlandse zorgstandaard voor ‘Psychotrauma- en Stressorgerelateerde Stoornissen’ wordt schrijftherapie genoemd als een van de eerste keuze behandelingen. Na een overzicht van een aantal vormen van schrijfinterventies en het wetenschappelijk onderzoek naar hun werkzaamheid, gaan we nader in op het therapeutisch model van één van deze vormen.

Deze vorm van schrijftherapie kent drie fases, waarin de schrijfopdrachten achtereenvolgens gericht zijn op imaginaire exposure aan de traumatische herinneringen (fase 1), het identificeren en bijstellen van dysfunctionele cognities en copinggedragingen (fase 2), en het bevorderen van sociale steun en symbolisch achterlaten van de traumatische ervaring (fase 3).

Aan de hand van de concrete schrijfinstructies uit de behandeling, worden de drie fases in dit therapeutisch model doorlopen. U gaat deze zelf ervaren en oefenen zowel in de rol van patiënt als behandelaar. Daarnaast bespreken we mogelijke indicaties voor deze schrijftherapie aan de hand van de wetenschappelijke evidentie en de specifieke mogelijkheden van schrijftherapie in vergelijking met andere eerste keuze behandelingen van posttraumatische stress problematiek.

Gegevens

Datum:
28 maart, 2023
Tijd:
09:30 - 16:30
Site:
https://www.elp-academie.be/product/workshop-schrijftherapie/

Organisator

ELP-academie
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het stadsmagazijn
Keistraat 5
Antwerpen, 2000
+ Google Maps