Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoetingsdag Cultuursensitieve zorg

28 april, 2022 om 09:00 - 16:00

25€

Bouwen aan cultuursensitieve zorg is bouwen aan kwaliteitsvolle hulpverlening!

Ben jij hier ook van overtuigd, maar weet je niet goed hoe je het gesprek moet aangaan, waar je op kan letten of ben je vooral benieuwd naar wat andere professionals en ervaringsdeskundigen hierover zeggen?

Kom dan je cultuursensitieve vaardigheden aanscherpen op de Ontmoetingsdag Cultuursensitieve Zorg op donderdag 28 april 2022.

Je kan kiezen uit volgende ontmoetingen. Telkens zit je in een kleine groep zodat we er samen een interactieve cultuursensitieve dag van kunnen maken.

 

Ontmoeting 1: Preventie door inclusief en divers-sensitief te werken.

Khalid El Hatri oprichter van Young Fenix en zijn collega’s gaan met jullie in gesprek over het belang van een inclusieve en divers-sensitieve maatschappij. Hoe doorbreken zij het stigma van mentale gezondheid?

 

Ontmoeting 2: Community based werken.

Samen met Catherine Pauwels, regioverantwoordelijke Antwerpen van Solentra VZW en klinisch psycholoog, gaan we aan de hand van casussen kijken hoe we de verschillende contexten en hun onderlinge relaties in kaart kunnen brengen. Daarnaast bespreken we het belang van het inzetten op het mobiliseren of activeren van figuren uit de verschillende contexten. Community based werken ziet de vluchteling in zijn context, is empowerend en cultuurcongruent.

 

Ontmoeting 3: Psycho-educatie en groepswerkingen.

Anouk Scheurmans, psycholoog en gedragstherapeut bij The Human Link, deelt haar kennis over hoe je een eerste gesprek aan gaat over psychologische hulp. Ze licht ook de verschillende projecten toe die ze doet om te werken rond trauma, angst en stress-gerelateerde klachten bij vluchtelingen.

 

Ontmoeting 4: Kruispuntdenken.

Khadija Talbi en Sarah De Bruyn van Ondersteuningsteam Allochtonen Antwerpen (OTA Antwerpen) leggen graag uit wat kruispuntdenken is. Ze gaan dieper in op het belang van kruispuntdenken in jouw contacten en begeleidingen van jongeren met een migratieachtergrond. Daarna gaan ze interactief aan de slag en pas je als deelnemer het kruispuntdenken toe op jezelf en een cliënt.

 

Ontmoeting 5: Een cultuursensitief beleid.

Jamal El Boujddaini en Inge Jacobs van De Touter VZW zijn zeer bekend in cultuursensitieve zorg op verschillende domeinen en lijnen. Ze laten je nadenken over hoe je de cultuursensitieve zorg eigen maakt binnen je organisatie.

 

Ontmoeting 6: Een cultuursensitieve houding.

Stefaan Plysier is psycholoog, auteur, spreker, vormingswerker, … , zeg maar een duizendpoot in cultuursensitieve zorg en nu coördinator bij Steunpunt Geestelijke Gezondheid. Hij laat iedereen nadenken over je eigen handelen en welke impact dit kan hebben op anderen.

 

Inschrijven kan je via volgende link.

Gegevens

Datum:
28 april, 2022
Tijd:
09:00 - 16:00
Kosten:
25€
Site:
https://www.eventbrite.be/e/tickets-ontmoetingsdag-cultuursensitieve-zorg-228855491937

Organisator

Crosslink PANGG0-18 referent CSZ
Telefoon
0488 17 01 09
E-mail
kim.geerinckx@pangg0-18.be

Locatie

Thomas More – Campus Lier
Antwerpsestraat 99
Lier, 2500
+ Google Maps