Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WEBINAR VOLZET: Cultuursensitieve houding in de zorg

24 november, 2020 om 14:00 - 15:30

Gratis

Deze webinar is reeds volzet. Je kan je op de wachtlijst plaatsen, mogelijks zal je pas last minute worden verwittigd van eventuele mogelijkheid tot deelname.

Deze webinar zal worden opgenomen. Zet je dus zeker op de wachtlijst bij interesse, dit kan via hetzelfde inschrijvingsformulier (er werd een vraag toegevoegd).

Ondanks de moeilijke tijden ben je de afgelopen maanden als hulpverlener op volle toeren blijven draaien. Crosslink PANGG0-18 heeft daarom een vroeg eindejaarscadeau in petto. We bieden enkele webinars aan met als rode draad ‘Geestelijke gezondheidszorg bij kinderen & jongeren’.

Een overzicht van alle webinars? Klik dan hier

Inschrijven? Niet meer mogelijk, alle webinars zijn reeds volzet. Deze webinar zal worden opgenomen. Bij interesse zet je dan zeker op de wachtlijst: klik hier.

Cultuursensitieve houding in de zorg

In de meerstemmige samenleving vandaag hebben we nood aan professionele intercultureel competente zorg-en hulpverleners. Fanny Matheusen noemde hen ‘helden’ in het boek dat ze hierover schreef. Ben jij ook zo’n held? In dit webinar reiken we enkele onmisbare basisconcepten aan. Aan de hand van korte teasers wijzen we jou de weg in een vijfledig handelingskader, het PEACEmodel, dat richtinggevend kan zijn voor jouw praktijk. Ons uitgangspunt is dat we verschil niet vermijden of verwensen, maar omarmen en er een meerwaarde in ontdekken. Dit webinar zet vooral in op bewustwording van wat een cultuursensitieve houding in de zorg kan zijn.
Hummus is het expertisecentrum in België rond deep democracy, een methodiek voor inclusieve besluitvorming en conflicthantering.
Boeken van de hand van Fanny Matheusen:
– Mijn held is een hulpverlener
– Van zondebok naar zebra
– Rebelleren kan je leren
Meer informatie omtrent Hummus

Gegevens

Datum:
24 november, 2020
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLCwbsgC1XG1brrzxpl0wU5K4YaDpl6Uaz4iAF_dGwT7U0ng/viewform?usp=sf_link

Organisator

Crosslink PANGG0-18
E-mail
crosslink@pangg0-18.be