Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veerkracht in beweging, georganiseerd door Bru-Stars

5 maart, 2020 om 09:00 - 12:30

Gratis

Gezinnen op de vlucht hebben veel achtergelaten om een veiliger bestaan op te zoeken. Hun verlieservaringen dragen ze mee, over grenzen heen. In het land van aankomst wachten weer nieuwe uitdagingen. Ingrijpende gebeurtenissen, en toch reageren deze gezinnen vaak heel dynamisch en veerkrachtig. In deze lezing, gebaseerd op het (onderzoek voor het) boek «Veerkracht in beweging. Dynamieken van vluchtelingengezinnen versterken» gaan we op zoek naar wat een divers sensitieve invulling van veerkrachtig handelen kan zijn, met oog voor de persoonlijke, relationele en contextuele dynamieken in en rond het gezin. We trachten te achterhalen hoe professionals en vrijwilligers de dynamieken en krachten van gezinnen kunnen (h)erkennen, valideren en versterken.

(Zie ook: https://www.pigmentzorg.be/toolbox/fiche/veerkracht-in-beweging-dynamieken-van-vluchtelingengezinnen-versterken)

 

Mieke Groeninck

2019-2022: Promotor van onderzoek aan het Kenniscentrum Gezinswetenschappen naar gezinshereniging bij erkende vluchtelingen in België (onderzoeker: Pascal Debruyne)

2019-2021: Postdoctoraal onderzoeker Universiteit van Leiden binnen antropologie van islam. Onderzoek naar imamopleidingen in Nederland en België.

2017-2019: Onderzoeker Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee Hogeschool Brussel) naar veerkracht bij asielzoekende en vluchtelingengezinnen van Afghaanse, Iraakse en Syrische origine

2013 – 2017: Doctor in sociale en culturele antropologie, gespecialiseerd in antropologie van islam (KU Leuven)

Meer over haar achtergrond: https://www.pigmentzorg.be/sprekers/mieke-groeninck

Gegevens

Datum:
5 maart, 2020
Tijd:
09:00 - 12:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://pangg0-18.be/wp-content/uploads/Crosslink_conferences-Veerkracht-in-een-multiculturele-stad-002.pdf

Organisator

Bru-Stars
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Pianofabriek
Fortstraat 35
Brussel, 1030 België
+ Google Maps