Digitaal present zijn in coronacrisistijden: Hoe kan je er als hulpverlener toch zijn voor je cliënten nu corona face-to-face contacten in de weg staat? Welke tools ondersteunen je daarbij en doen geen afbreuk aan je professionaliteit?
Een overzicht.
- Onlinehulp-Vlaanderen toont hoe je via beslishulp kan kiezen om snel de juiste communicatietools in te zetten.
- Onderzoekers Davy Nijs en Stijn Custers van Hogeschool UCLL – expertisecentrum Inclusive Society helpen je op weg naar een veilige en verantwoorde manier om de verbinding te bewaren. Bekijk hier de handleiding.
- Professioneel beeldbellen in hulp en zorg in coronacrisis: dat doe je volgens onderzoekers van de Artevelde hogeschool zo.
- In de databank van E-health jeugdnetwerk, een initiatief van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, kan je e-health toepassingen voor de ggz terugvinden. Bovendien kan je de toepassingen vergelijken op basis van een groeiend aantal kenmerken.
Jeugdhulpaanbieders die te maken krijgen met een eerste vraag naar hulp van kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun context, kunnen op de webpagina van het IROJ terecht voor een overzicht van het online hulpaanbod.